H-silikon White 310ml

H-silikon White 310ml

6.62KM + PDV /kom

Baza: silikon
Tip učvršćivača: acetat
Vrijeme za nanošenje: 25min
Temperatura za primjenu: od 5° do 40°C
Termička otpornost: od -40° do 180°C
Pakovanje: boca 310ml

Šifra dobavljača: H-silicone White SKU: 0756 Kategorija:

Opis

Karakteristike:

H-silicone white je jednokomponentni bijeli elastični zaptivač koji pruža visokoelastičnu brtvu s dugim vijekom trajanja. Brtva je savršeno otporna na djelovanje vode, ulja, kiselina i lužina. Vrlo dobro prianja na uobičajene građevinske materijale i površine kao što su staklo, glazura, terakota, keramika i zaštićeni metal. Britva je postojana, savršeno otporna na promjenjive atmosferske uvjete i UV zračenje.

Prije upotrebe uklonite prašinu, polen, masnoću, masnoću, hrđu i druge tvari koje smanjuju prianjanje s površine na koju se nanosi silikon. Učvrstite rubove ljepljivom trakom prije nanošenja silikona. Prajmer nije potreban u većini slučajeva, biće potreban samo za određene materijale.

Odrežite kraj patrone i ostavite dio konca. Zašrafite aplikator na navoj i izrežite ga prema širini spoja koji želite napraviti. Ljepilo možete nanijeti ručnim ili pneumatskim pištoljem u obliku pravokutnih vertikalnih traka ili tačaka kako bi se omogućilo isparavanje. Zatim možete zagladiti naneseni silikon koristeći plastičnu ili inox lopaticu umočenu u otopinu sapuna.

Pričekajte da se silikon stvrdne, što nastaje reakcijom sa atmosferskom vlagom, prije nego što zapečatite rubove ogledala. Važno je da zaptivanje izvodite u uslovima koji omogućavaju pristup vazduhu. Nakon što zalijepite ogledalo, ostavite ga da stoji nekoliko sati, vrijeme ovisi o veličini i težini ogledala.

Za dužu trajnost, očvrsnute spojeve operite uobičajenim sredstvima. Nakon završetka rada, obrišite alat ručnikom i operite otapalom.

Dodatne informacije možete pronaći u tehničkom i sigurnosnom listu.
Pakovanje i skladištenje:

Čuvati u originalnom zatvorenom pakovanju na suvom i hladnom mestu na temperaturi od 5 do 35°C. Rok trajanja je 18 mjeseci od datuma proizvodnje, uz propisno skladištenje.

Zaštitite ljepilo od smrzavanja i čuvajte van domašaja djece.

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “H-silikon White 310ml”

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *